Diskutera inlägget: Träningsupdate – Tomas Åström

Träningsupdate – Tomas Åström

20140329-232437.jpg

Det var ett tag sen ni fick veta hur det går för mig. De som följt bloggen under en längre tid vet att jag varit skadad (knä och axel), renoverat ett hus, samt blivit pappa. Då tänker ni säkert, soffläge, chips, läsk och ett antal + kilon på kontot.

NEJ! Detta har aldrig varit ett alternativ för mig. Träningen betyder för mycket för mig för att jag bara ska ge upp. Givetvis är det många dagar jag önskar att jag bara kunde släppa allt. Men gör jag det, så ger jag upp min identitet. Sån är inte jag. Dock, jag är inte perfekt. Långt ifrån. Jag äter chips och godis, jag slappar på soffan. Men, då har jag gjort mig förtjänt av det.

Jag är i mitt livs form. Styrke & uthållighetsmässigt iaf. Det yttre spelar mig ingen större roll. Hur har jag burit mig åt, trots alla “hinder”?

Jag är nöjd över de pass som jag hinner med istället för att stressa över de pass som jag missat. Jag tror att den inre stressen har stor betydelse på utvecklingen.
Försöker köra fler & kortare pass. Detta kan jag göra pga mitt jobb. Ibland kan det bli 3 pass. T.ex. Bodypump vid lunch. Tunga frivändningar i 20 min mitt på dan. Och en Metcon mot kvällen. Men det är inte alltid detta går
Jag lyssnar på min kropp. Känner jag mig stark går jag TUNGT, gör jag inte det, blir det lugnare
Gå Tungt på basövningar. Marklyft, frivändning, stöt, ryck, benböj, frontböj, bänkpress m.m
VARIATION. Jag har en plan med mina lyft, men jag varierar varenda pass.
Låt din dröm bli verklighet

Så, låt inte en skada, en renovering, ett barn göra så DU förlorar din hälsa. Utan den är du tyvärr inget att ha. Lägg ner 1 timme/dag och jag lovar att du får DESTO FLER ÖVER till det du verkligen vill göra. Tro mig!

Så några filmer på hur jag lyfter för tillfället:

95kg OH squat

122,5kg Frontböj

110kg Clean