Diskutera inlägget: Update från Mårten Jonsson (Broken thumb)

Update från Mårten Jonsson (Broken thumb)

Tennisäventyret i staterna fortsätter för Mårten Jonsson

Gips!

Dagarna bara går av farten. Jag har nu varit här i USA i drygt tio veckor. Fortfarande så flyter allt på väldigt bra. Det enda missödet såhär länge är att jag har lyckats bryta tummen på min vänstra hand. Jag bröt tummen under en träning första veckan när vi gjorde några sprint löpningar nere på banan. Jag satte ner min hand i backen när vi skulle byta riktning och lyckades på något sätt bryta tummen…. Efter denna incident så trodde jag givetvis inte att min tumme var bruten för jag hade nästan ingen smärta alls, den var bara svullen en-två dagar. Dagarna gick och jag försökte börja spela igen men smärtan i tummen när jag slog en backhand var enorm. Drygt fyra veckor efter incidenten så röntgades min tumme och två timmar före vi skulle resa till Chicago så fick jag beskedet att tummen var bruten. Jag fick ett special gjort skydd för tummen som jag spelade med under hela tävlingen i Chicago. Resultat i Chicago blev 2-2 i singel matcher som nr 1 för laget. I dubbel så lyckades jag tillsammans Jacob Tanulanond vinna båda dubbelmatcherna som nr 1 för skolan, där vi i andra matchen slog två riktigt bra brasilianare.
Direkt när vi kom hem från Chicago så blev min tumme gipsad. Som tur var så slapp jag operation vilket hade varit väldigt tungt.

Trots gipset så har ändå träningsmängden varit väldigt stor, både på tennisbanan och i gymmet. Jag har framför allt legat högt på fysträningen under de senaste veckorna på grund av gipset.
För två veckor sedan så spelade vi en turnering i Clarksville, Tennessee. Även fast min vänstra arm var gipsad så deltog jag i dubbelturnering där jag och Justin Spicer slutade som treor. Vi förlorade en väldigt jämn match i semifinalen mot laget som senare vann finalen ganska enkelt, lite surt att vi inte lyckades vinna för jag tror att vi hade haft en riktigt bra chans i finalen.
På tisdag får jag äntligen ta av mig gipset och förhoppningsvis så är det för gott. Jag ska röntga tummen en gång till för att se att den läker enligt planerna! Längtar till tisdag!!

Over and out!

// Lean Machine

  • Kim B

    Detta var riktigt kul att läsa har länge undrar hur du har det där borta.
    Synd det med tummen men hoppas det läker fort.