Diskutera inlägget: Utvärdering av CrossFit SM 2012 ( RCFFC nordic )

Utvärdering av CrossFit SM 2012 ( RCFFC nordic )

Jag tänkte försöka mig på en utvärdering av helgen. Blir spännande och se hur långt detta kommer att bli!

Event 1

Detta event var det som jag hade mest krav på mig själv. Där jag kände att jag ville lyckas mest av allt. Tyvärr så gick det inte så bra här. Jag kom på 108:e plats av Ca: 160 atleter. Ovanan av att ha en som dömde mina lyft gjorde att jag gjorde mina reps “överstrikta”. Stod i utlåsningsläge vissa gånger i Ca:3-4s medans vissa andra bara höll Ca: 0,5s i toppläge.

Jag vågade även inte riktigt gå på för fullt, då jag inte visste om det skulle resultera i att jag skulle få ta stryk på 80kg i vändingen & stöten. Men det visade sig inte vara några problem här. Och i efterhand så skulle jag ha kunnat gå på hårdare. Surt att man inte vågar när man väl är på tävling. Och det känns väldigt surt att skriva här också att man inte gick för fullt, ingenting jag vill skriva, men jag måste vara ärlig mot mig själv. Dock så har jag vetskapen om att “det finns där“.

Event 2

Här visste jag redan innan att det skulle gå tungt! Men jag fick tyvärr lite oflyt med mina lyft. Jag tror jag FAILADE 10 ggr på 50kg, men när jag väl satta rycken så kändes de hur lätt som helst. Dock tog det alldeles för lång tid och jag hade 30s kvar när jag fick gå till C2B pullups. Då matade jag av allt jag hann och tror jag fick till Ca: 12-13 st.  Hade jag istället fixat alla lyften jag Failade på så hade resultatlistan sett ganska så annorlunda ut. Hade hoppat upp Ca: 50 placeringar på detta.

Känslan efter det här eventet var inte alls jobbigt pulsmässigt. När jag fick strula så mycket med lyften så hinner man tyvärr inte få upp pulsen. en 127:e plats var ett faktum.

Event 3

Här gick jag in med inställningen att slå till med ett PB. vilket jag gjorde också. 180kg gick upp i marklyftsstegen & jag bestämde mig för att gå på 190kg, vilket jag tyvärr inte fick upp. I efterhand skulle jag ha gått på burpees direkt då det hade gjort att jag plockat Ca: 10 placeringar på detta event. Här finns det inte så mycket att säga. Här fick jag ut all min kapacitet och här känner jag mig NÖJD. Att man bara blir 103:a med 180kg i marklyft och 22 burpees på Ca: 35-40s visar att standarden är SKYHÖG här. Riktigt imponerad över de andra atleterna.

Event 4

Jag vaknar upp på morgonen riktigt pigg & fräsch. Känner inte av kroppen någonstans förutom en överrotation som jag lyckades få i rycket på gårdagen. Nu var det dags för det event som jag visste att jag skulle lyckas ganska bra i.

Handstående fick jag till 41s på vilket gör mig till 25:a på det grenmomentet. Tyvärr så är jag besviken här, när jag tränade innan så har det gått betydligt bättre. Jag har upp till 1 minut i mig här, men tyvärr fick jag inte ut det. Jag blev lite ivrig när jag skulle upp och kom alltid för långt fram i ringen.

Toes to bar fick jag till 29st. Här är jag inte helt nöjd heller, dock ser jag det inte som någon katastrof insatts. Har gjort 30st på träning. Greppet var det som försvann, så när jag skulle göra min 30:e så tappade jag helt greppet. Magen orkade fortsätta. Detta var en 45:e placering.

Ryck fick jag upp 65kg på. Efter många om och men. 4 Failar på 65 kg. Varav en dök ner rakt på nacken. Lyckades mobilisera om efter den och fick upp 65kg när det var 1s kvar. SKÖNT! Har dock mer i kroppen, behöver bara få till balansen i bottenläget. Men 65kg är jag nöjd med! Detta resulterade i en 99:e plats

Totalt sumeras detta till en: 50:e plats i event 4. Hade jag fått till 50+s i handstående 32 T2B och 70kg i rycket så hade jag haft en närmare en top 20 plats på detta event.

Total placering 104 av 154 anmälda. Tyvärr så är detta långt under de mål som jag satt upp. Jag är besviken över resultatet. Men oerhört nöjd över att jag ställde upp. Det är bland det roligaste jag någonsin gjort. Jag vet mina svagheter, och jag kommer bygga upp min styrka. Jag är en kille på 70-72kg och var en av de mindre som ställde upp.

Jag älskar tävlingsformen. Man får inte ha någon svaghet. Det är bara se på Katrinarsson som vann alla event förutom marklyftstegen där han blev 75:a. Detta snuvade honom på prispallen. Det är CrossFit.

Jag håller på med en dokumentärfilm ur min synvinkel. Dock får ni vänta ett tag till. Hoppas ni orkade läsa allt. Blev tyvärr mycket klagande, men ibland så måste man få göra det

Tack för ert stöd!

 • Gustav “Gugge” Magnusson

  Bra jobbat ändå Tomme! Som du säger är det viktigaste att tävla mot sig själv och utgå från sin egen kapacitet om än man ibland inte blir helt nöjd. Vad man ska också ska tänka på är att det är enorm mycket tävlingsnerver som spelar in, nervositet och förväntan bland annat. Dom som tävlat i kampsport, brottning och andra sporter där man är solo så att säga vet att det man gör under träning är helt annars från när det är tävling. Starkt jobbat Tomme. Du inspirerar!

 • Mattias H

  Grymt bra ändå! Fastän det är ändå surt då man vet att man har mer att ge. Alltid svårt 1:a gången man ställer upp i en ny tävling, rutin är inte bara svammel det betyder massor. Helt säker på att det kommer gå super nästa år.

  Du såg hur det gick för Moa Hjelmer EM guld,sen ut direkt i försöken på OS.

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Tack mattias och gugge! Som ni säger så handlar väldigt mycket om att känna sig trygga att stå där. Att vara förberedd med bedömning osv. Det är inte bara att gå från träning till tävling. Det är svårare än man tror!

 • Janne

  Jag säger som Ingemar Stenmark: Det viktigaste är att lära sig förlora
  det verkar du ha gjort. Lycka till nästa gång!