Diskutera inlägget: Utvärdering Team Sportia Cup Ulricehamn

Utvärdering Team Sportia Cup Ulricehamn

 

På Landvetter flygplats. 3+ & regn. Glest med snö.

 

Helgen som gick spenderades i Ulricehamn för 3:e Team Sportia sverige cupen. 30km klassiskt individuell start & 10km fristil individuell start stod på schemat.

Fredag, dagen innan tävling var det runt 5+ & strålande sol. Var några månader sen jag fick den D-vitamin boosten & en slät kopp med Magnus Engström drog upp dagen till sin topp. Lördag morgon & raceday så föll regnet & snön i sidled. Men med grymt surf på skidorna vid test så ville man bara ge sig ut. Startade 3 milen i kontrollerad fart och låg ständigt 2:a vid 4:a första varven. Dock alldeles för långt efter och med fler starka åkare startandes bakom mig fick jag tider att jag hade häng på 10-13 plats någonstans. Mycket stakning blev det och tiden rann ifrån mig lite mer än jag hoppats. Slutade på en 13:e plats. Markus Ottosson imponerade och vann!

Jag inför sista varvning

Söndagen bjöd på ungefär liknande förhållanden och återigen grymma lagg. Öppnade första varvet i ordentlig fart och tog ledning i varvning. Höll ihop det andra varvet men kände att jag skulle få betala lite ut på sista, tvingade bort tankar och körde med bättre närvaro & pigghet än jag gjort på flera månader. Hade häng på en 6:e plats när jag varvade sista gången.Dock rann det iväg 10 sekunder för mycket på sista 3km och jag slutade på 11:e plats. 40 sekunder efter Tiio Söderhielm som vann loppet några sekunder före Markus Ottosson. Roligt här var att Magnus Engström visade att han levererar på sin paraddistans och blev 9:a. Med tanke på lite tävlingar sista 2 veckorna och axeln som jag jobbar med att få till så var helgen överlag okej men så länge jag inte lyckas hålla ihop loppen helt så kommer jag aldrig kunna säga att jag är nöjd.

Nu är det Vasaloppet som gäller & mer grenspecifik träning i form av stakning ska bedrivas 1 vecka till innan avresa mot Sälen !

 

  • samme

    lycka till i vasan davvan.
    får se nu hur det går för mig men kanske du får träna mig nästa vinter inför vasan 2014

  • A1 glidare med låg batterinivå & kaffetermos

    Kul att du skriver! Hoppas på att du gör en stabil insats i Sälen. Lycka till!

    //mvh