Diskutera inlägget: Vägen mot +100 kg (Tankar om framtiden & utvärdering av träningen)

Vägen mot +100 kg (Tankar om framtiden & utvärdering av träningen)

Sitter i skrivande stund med total träningsvärk & fullspäckat schema med div. privata åtaganden, filmredigering, blogginlägg, 4klöverns projekt, knåpandes på träningsupplägg till olika personer etc etc. Med andra ord så är min “fritid” lika med noll. Men som man bäddar får man ligga & jag klagar absolut inte, det tråkigaste är att inte tiden räcker till som jag skulle önska.

Att mitt i denna virvelvind av åtaganden kunna bedriva en träning som proggresivt går åt rätt håll är inte så lätt. Många av mina träningspass blir därför ibland lite “kantstötta” då man ej kan förbereda sig optimalt.
Trots detta så går träningen helt okej & jag ökar på i det mesta (utan några spektakulära överprestationer). Jag kan ofta känna att min träning nått den nivån att jag behöver så många bitar i pusslet som möjligt för att riktigt kunna prestera på högsta nivå. Saker som bra musik, drivande träningspolare, skön feeling i gymmet, rätt dygnsrytm blir allt viktigare aspekter för varje dag/månad/år man tränar på en “hyffsat hög nivå”.

Vad gäller framtiden så känner jag av en viss “twillightzone” där jag vill bli starkare i ALLT, samtidigt som de klassiska diettankarna finns där i bakhuvudet & gnager. Har bestämt mig för att träna på i 6-7 veckor till innan jag tar ett beslut om hur jag ska göra i vår. Hoppas att under denna period kunna peta på lite mera vikt både på stången & vågen. Väger i dagsläget ca 102 kg morgon & 104 kg kvällsvikt. Med andra ord: Jag börjar bli lagomt fet =)

Kör hårt alla där ute!

 

 • Peter D

  Håll i Ola! Du börjar kvalificera in dig på LF arena snart.:-) Vikten börjar du få och styrkan likaså. Kosthållningen ser nog annorlunda ut. Igår stod en MAX-påse på bänken på LF (Nya tidens PWO?). Fast där får du det du efterlyser som “bra musik, drivande träningspolare och skön feeling i gymmet”.:-) Det är värt ett besök.

  Ta paus från Step in, byt miljö, träffa nytt folk och få nya infallsvinklar som du ofta pratar om. Du får dessutom ny träningskläder med texten “Öjebyns atletklubb” eller så kan du välja en t-shirt med texten “Kåre lyftet”.:-) Helt ny inspiration, bara fria vikter, duktigt och kunnigt folk utifrån dina mål med ökad styrka i allt. Pausa från Step in och fokusera helt på dig själv och din träning utan alla som ska snacka och rycka i dig i gymmet. Värt ett besök! Glöm aldrig att det handlar om att sätta rotation på aktiviteterna, “omväxling förnöjer”. Sökare som du tycks vara just nu kan du applicera ett mycket känt ordspråk som du kan ta med dig, “bakom bergets skönhet växer oftast de vackraste blommorna”.:-) Med andra ord, ta nya stigar.
  Kör hårt “Krutov”!

  /Peter

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Va fan hände med 115 kg? Lägg ner diettankarna och joina “våga vara off klubben” även på sommarn din mes! Annars kan du ju lika gärna gå med i TTTT:s On/on-klubb!

  Lights Out// the X

 • JB

  +1 med X.et!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Peter D
  Tack Peter för en riktigt genomarbetad & peppande text. Sällan någon skrivit så många rader till mig, uppskattar denna kommentar oerhört mycket.
  Vad gäller inspiration & miljöombyte så får jag det på mina besök i Umeå (IKSU) men visst skulle ÖAK kunna vara en bra plats för mig, men jag känner att som det är nu så räcker ej tiden till för att satsa på mig själv, vilket kan tyckas mycket konstigt men så är läget. men jag hoppas att det snart ska lugna ner sig. Krutov var riktigt bra! Hahaha =)

  @Xet
  Lätt för dig att säga som har ribbor på låren & väger allmänt lätt (för att vara bulk). 115kg är en saftig vikt & något som kommer att kräva en brutalt lång diet för att ta bort!

  @ J.B
  JAha verkar som att jag måste bulka mera då. Finns ju uppenbarligen 1 till person förutom Xet som tycker det =)

 • Kim B

  Ola

  Tror du vet redan mitt svar på detta om bulk/deff :D
  Bara du inte lallar runt som förra sommaren med springa och sånt ( trams )
  Du har en bra kropp för att bygga massa utnyttja det

 • http://www.4-klovern.se ola

  Haha Kim ! Jag ska def. bygga massa ett tag till. Ifall det blir löpning lika hårt som i sommras så lovar jag att bjuda dig på en resa till flashbacks medlemsträff =)