Diskutera inlägget: Vägen till att må bra

Vägen till att må bra

20121031-094625.jpg

Vägen till att må bra kan för vissa vara väldigt krokig & lång, medans för andra så är den bara runt hörnet. Vad är det som får en att må bra, vilka aspekter är det vi anser som viktiga. Jag vill att alla ni som läser detta, sätter er ner och skriver er egna lista om saker som får er att må bra, därefter se efter om dessa saker finns i ert liv för tillfället, om inte, går det att göra någonting åt detta?

Min lista

1. Nära & kära – som bryr sig om mig och kan finnas till och stötta om något känns jobbigt.

2. Träning & kost – Jag märker direkt om jag tränat lite eller slarvat med kosten, jag blir så mycket tröttare och mår psykiskt sämre.

3. Trygghet – Att ha ett jobb, bostad, en livsplan som man kan hålla sig till.

4. Bekräftelse & uppskattning – Jag vill gärna ha någon form av bekräftelse på det jag gör, att folk kan uppskatta mig som jag är. Får jag det av folk runt omkring, så mår jag bra.

5. Att kunna ta det lugnt ibland – Om min hjärna skulle gå på högvarv jämt, så skulle jag förmodligen gå i väggen i en snar framtid. Men genom att få break lite då & då så mår man mycket bättre!

Detta är mina punkter som jag värderar högt. Och jag måste säga att, för tillfället lever jag upp till alla dessa punkter & det resulterar i att jag mår väldigt bra för tillfället. Så vad får er att må bra?

20121031-094707.jpg

 • Magda

  Jag mår som bäst

  -När mina grundläggande behov är tillgodosedda; mat, vätska, sömn, motion, beröring, sex och har relationer som ger energi gör att jag känner mig värdefull.

  -När jag märker att jag utvecklas och kommer närmre mina mål och drömmar.

  -När jag känner mig trygg i mig själv och i miljön runt omkring mig. När jag inte behöver oroa mig för pengar.

  -Men framförallt när jag är närvarande i det jag gör. När tankarna och fokus bara är här och nu. Oavsett om det gäller i träning, tävling, matlagning, en lugn kväll i soffan eller i ett samtal med en vän.

 • Patrick

  En sak som är intressant att belysa också, när det gäller vad som får en och må bra och inte, är vilka mål man har med livet. Vissa personer vill ju inte uppnå någonting och kan således känna sig helt till freds med det lilla. Andra har betydligt mer storslagna mål – som kan vara svåra att genomföra – och måste kämpa rejält för att må bra. En tanke som slog mig bara.

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Kul att få ta del av era synpunkter. Vettiga & kloka tankar!