Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012 (2 veckor med dålig träning) Del 31

Vägen till CrossFit SM 2012 (2 veckor med dålig träning) Del 31

Att hålla sig frisk är nog bland det viktigaste för att lyckas med sin satsning. Jag brukar väldigt sällan vara sjuk, men ibland måste man väl vara dödlig själv också. Jag är ingen person som är speciellt brydd över att vara i stora folksamlingar eller rädd för andras bakterier. Min åsikt har alltid varit att man bör vistas i lite skit om man ska tåla skiten. Istället försöker jag hålla mig frisk genom att optimera andra saker. T.ex.

– Kosten

(Hälsosam varierande näring och mycket antioxidanter.)
Jag märker direkt om jag äter fel eller får i mig för lite hur jag blir hängig. Pågår detta under en längre tid så riskerar jag då att ligga hemma sjuk.

– Sömnen. vilan

Kommer det flera dagar i rad med lite sömn känner jag hur det kan börja irritera i halsen eller så börjar man känna sig tjock i huvudet. Oftast går detta bort med att man får sova ordentligt den kommande dagen. Men fortsätter detta så ligger jag också hemma sjuk.

– Träningen

Oftast så kommer en sjukdomsperiod när träningen går som bäst. Och när träningen går som bäst vill man ju träna mer och mer och mer. Här handlar det om att dra ner på träningen i tid innan man går över gränsen till att bli sjuk.

Så, jag har som sagt haft 2 dåliga veckor med Ca: 3-4 lättare träningspass, mest teknik träning och mina gruppträningspass. Men, jag hinner fortfarande bygga upp mig inför SM.

Ha en trevlig dag!