Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012 (Lägga upp taktik under CrossFit) Del 25

Vägen till CrossFit SM 2012 (Lägga upp taktik under CrossFit) Del 25

Uttagningarna till CrossFit Games 2012 är igång.  1 gång i veckan släpper de en ny OPEN WOD, som de kallar det. Den första innebar att man skulle köra en AMRAP på 7 min (as many rounds as possible) med Burpees, och man skulle hoppa upp och nudda ett mål 6 inches ovanför helt utsträckta armar. Jag har testat denna och den är GRYM!

Jag lyckades göra 109st burpees under den utsatta tiden. Om man jämför detta med han som gjorde bäst i hela världen  161st så blir man nästan mörkrädd om vilken konkurrens det är i världen inom CrossFit.

Mitt resultat jämfört med CrossFit eliten

1580:e i världen av Ca: 40 000 deltagare

580:e i Europa

i Sverige?  ingen aning?

Inspirerande, Nja placeringen låter inge vidare. Men skulle jag göra 1-2 burpees till hade jag plockat Ca: 200-300 placeringar i världen. Så tajt är det. Det intressanta om man jämför med T.ex. Graham Holmberg som van CrossFit games 2010, så gjorde han bara 122, vilket bara är 13 från det jag gjorde.

Hur lägger man upp taktiken då?

När jag kör mina CrossFit pass nu, speciellt om jag ska tävla så är det viktigt att ha en strategi klar för sig. Hur ska man starta, vilken hastighet ska man hålla, har jag någon plan B eller plan C om jag skulle gå mig totalt stum. Det är viktigt att måla upp hela passet i huvudet innan man ska utföra det så man har en tanke på hur man ska utföra den. Annars lovar jag att ni kommer gå er stum och inte nå de resultat som ni skulle kunnat nå.

En till sak är att jag försöker hålla mig UNBROKEN så länge som det går. Med det menas att inte sluta arbeta, eller sätta mig ner på huk osv. Istället drar jag ner på tempot och försöker hålla en jämn och fin hastighet.

Hur många Burpees gör ni på 7 minuter?

Mät upp 6 inches (15cm) ovanför era armar och placera upp en tejp eller något liknande. För att er reps ska räknas måste ni nudda denna tejp varje gång med båda händerna. När ni kommer ner i armhävningsposition så måste höfterna och bröstet ta i marken. Hur många reps gör ni på 7 minuter? Sedan kan ni gå in och mäta er med resten av världen på www.crossfitgames.com. Skriv gärna en kommentar hur många reps ni gjorde. Detta kan ALLA göra, går att göra var som helst.

Ha en trevlig dag!

 

 

 • Amatör

  Du är ju omänsklig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Keep up the good wordk !!!

 • Fredde Nilsson

  Bra köttat Tomme!! =)

 • Kappasmurfen

  Mycket bra tid. Hur snabb tror di en friidrottare är på den dära utmaningen?
  /mvh

 • http://www.4-klovern.se ola

  Grymt Tomme!

  Du är både snygg, vältränad & brutal (allt i ett) Nästan så man blir lite avis… =)