Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012 ( RCFFC ) (Analys av 2 dagars förberedelse tävling) Del 42

Vägen till CrossFit SM 2012 ( RCFFC ) (Analys av 2 dagars förberedelse tävling) Del 42

Jag har som sagt nu i onsdags & torsdags utfört 2 dagar som ska efterlikna hur det “kan” se ut på SM. 3 CrossFit pass i onsdags & 3 CrossFit pass i torsdags. Jag försökte göra detta utmanade, men inte heller så utmanande så att det skulle skrämma upp mig inför SM om 2 veckor.

Dag 1

Det hela började bra. Förutomas att jag fick spö av davvan i marklyft & burpee + chins passet. Men den passade som handen i handsken för david. Det var ju trots allt bara 19s marginal. Kroppen kändes bra fram till mitt andra pass, där jag fick känna på muscle ups & tunga kettlebell svingar. Blev förvånad över hur JÄKLA bra det gick. Känslan i kroppen var fantastisk efteråt. Mot kvällen så skulle det bli lite tyngre när jag körde ett pass som skulle efterlikna “ladder” passen i CrossFit. Alltså när du för varje minut ska öka vikt och lyfta så tungt som möjligt. Här tog tyvärr energin slut och jag var tvungen att dra ner litegrand. Men oj vad jag är glad att jag testade på detta, nu förstår jag hur det går till.

Dag 2

Jag vaknade upp på morgonen och var ganska sliten, men inte så sliten så att jag inte kan träna. Jag & davvan körde igen och denna gång fick jag spöa han med 4 minuter. Nu var det ett pass som passade mig betydligt bättre. Dock så började kroppen eftersom under dagen att bli mer och mer sliten. Så när det var dags för mig att köra mitt 5:e pass som var “FRAN“, så trodde jag inte alls på några stordåd. Dock så var målet att ta ut mig så mycket som möjligt. Och det gjorde jag, lyckades ta mig igenom på tiden 3:55, vilket är hela 59s bättre än mitt förra PB. Efteråt, var jag aningen skakis, men jag var mest av allt lycklig över att det gått så bra. Jag avslutade dagen med ett spinningpass som mest bara var skönt att få rensa kroppen med.

Hur mår jag nu en dag efter?

När jag vaknade i morse så var jag oerhört sliten i axlar, ländrygg & trapz. Inte direkt träningsvärk utan mest sliten. Det var ju inte optimalt heller att ha ett bodypump pass dagen efter, men det var också en grej som var lite tanken med det hela. Men passet gick förvånandsvärt bra. Nu kommer jag vila både Lör & Sön för att ta till mig av denna träningsvecka som har varit riktigt grym.

Det var tur att jag gjorde detta test innan tävlingen. Nu vet man hur kroppen fungerar, jag vet att jag orkar pressa mig hårt & ändå orka med resterande tävlingar under dagen. Det var precis det besked jag ville ha och jag känner mig i form. Inte på topp riktigt än, men det känns som att det kommer gå som jag vill att det ska gå om 2 veckor.

Jag är redo RCFFCNordic, CrossFit SM 2012!

  • http://www.4-klovern.se ola

    Du är så GRYM T4a !! Jag längtar något så otroligt till SM-games. Ska verkligen göra mitt yttersta som coach =)

    • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

      Tack! Det vet jag att du kommer!