Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012 (RCFFC) (Passen är släppta) Del 43

Vägen till CrossFit SM 2012 (RCFFC) (Passen är släppta) Del 43

4 dagar kvar. Igår släpptes passen eller “The Workouts” som de kallar dem. Ni som är intresserade hittar dem här: http://rcffcnordic.com/the-workouts/. Och så som jag trodde så blev det riktigt tuffa utmaningar. Det innehåller en hel del Frivädningar med stöt & en hel del ryck.

Jag känner att detta upplägg passar mig OK,

inte som handen i handsken, men OK. den första dagen så har vi 3 event. Morgonpasset börjar med: Frivädning med stöt & Lateral hopp över stång. Jag tror att det är detta event som kommer passa mig bäst. Hoppas jag.

Därefter så blir det en hel del Ryck och Chest to bar pullups. Rycken måste utföras med squat allatså, squat snatch. Detta kommer bli en tuff utmaning för mig. Men jag ska ge allt och försöka ta mig så långt som möjligt. Som sista event på dagen blir det en stege i marklyft från 130kg upp till 240kg. Jag hoppas kunna klämma till med ett nytt PB här på 180kg.

Eftert dag 1 hoppas jag på att ligga runt Top 50.

Vi är 177st i min klass och en placering runt 50 skulle jag känna mig nöjd med. Givetvis vill jag mer, men detta håller jag för mig själv. som jag nämnt tidigare så har min målsättning varit att komma på den övre hälften, plus att ställa upp för att se om detta är något för mig.

Dag 2 kommer börja med handstående, därefter lite toes to bar och avslutas med maxlyft i ryck. De två första övningarna passar mig OK, medans rycken blir tufft här också. Men jag ska försöka överprestera och skrälla här. Hoppas jag.

Nu kommer veckan se ut som sådan

att det blir en hel del teknik träning på de moment som jag känner mig osäker på. På onsdag kör jag mitt sista “riktiga” pass. Torsdag blir enbart spinning & teknik. Fredag kommer jag vila helt och på Lördag så ska jag #kugga #UPP BIG TIME!

Nu är slutspurten här. Detta är det jag har tränat för i 1 års tid. Det ska bli spännande att äntligen få mäta mina krafter mot hela Norden.

(Jag återkommer med mer info & dylikt under veckan)

En film från när jag körde 100 burpees för 4 veckor sedan ungefär. Formen är god!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Jag längtar som ett barn på julafton till Marklyftsstegen !

  Detta kommer att bli ruskigt kul, intressant, spännande, etc, etc ……. !!!!!

 • http://www.4-klovern.se david

  Önskar sjukt mycket att jag kunnat vara på plats. Du kommer överprestera!! Can feel it !

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Håller med föregående kommentarer! Är helt säker på att du kommer överprestera mentalt och där av göra riktigt bra ifrån dig.

  “Liten men stark”, du är brutal T4!

 • Robban

  Du kommer att rocka ordentligt Tomme!
  Känns brutalt med maxlyft i mark i slutet på dag 1 för att sedan maxa i ryck dag 2. Ingen barnlek:)

  Ser fram emot att få se dina resultat.

 • Mattias h

  Kommer spela dig som vinnare på betsafe eftersom jag vet hur sjukt bra du är!. Du är förmodligen dubbelt så bra som du själv tror. Lycka till och krossa allt motstånd!!

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Tackar allihopa! Det kommer minst sagt bli en tuff utmaning, men jag ska försöka göra allt för att det ska gå så bra som möjligt.

  @Robban. Det är riktigt slitet att köra maxlyftet i ryck dagen där på, men det ska bli skoj! Btw, jag har klarat av 100kg i C&J nu.

  @Mattias h. Snälla, spela inte. Det kan sluta illa ;)

 • http://travspel.blogg.se Anders F

  Spännande! Skulle varit kul med en livestream från tävlingen :)

 • Mats

  Lycka till Tomas!

 • Robban

  Kul Tomme! Jävligt roligt att den äntligen kom. När man sett filmerna har man ju förstått att det bara var en fråga om tid…en kort sådan:)