Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012 (Träningen går bakåt) Del 18

Vägen till CrossFit SM 2012 (Träningen går bakåt) Del 18

Ja, Det har gått väldigt mycket framåt för mig de senaste månaderna med träningen. Jag har känt mig starkare och starkare för varje dag som gått. Men just nu känner jag ett lite bakslag. Jag känner mig inte lika pigg som förut. Och absolut inte lika stark. Men som tur är så finns det förklaringar på allting man gör. Det hade varit värre om jag inte visste var problemet låg. Så här analyserar jag min svacka:

-Först och främst så har jag jobbat & pluggat oerhört mycket de senaste veckorna. Detta är något som går helt OK till en början, men man märker hur det succesivt bryter ner en bit för bit.
-Sen så har min TUNGA styrketräning blivit omprioriterad pga för mycket gruppträningspass. Jag har fått styra min egna träning utefter dessa. Detta är trots allt mitt jobb och det är här jag ska prestera. Men perioderna är bättre & sämre gällande gruppträningen.
-Kosten har varit under all kritik. Främst så har jag fått i mig för lite mat. Men det händer ofta när jag inte äter nog mycket att jag trycker i mig sötsaker som gör att jag inte alls mår bra. (även jag är människa)
-Kroppen känner sig sliten & stel. Det var längesedan jag var så stel i höftböjaren som jag är nu. Detta resulterade i väldigt risiga böjar senaste. Gjorde en 5:a på 80kg som kändes brutalt TUNG. Detta om man jämför med när jag veckan dessförinnan gjorde 13 reps på 100kg och det kändes sjukt mycket lättare. Höftböjare spelar stor roll här.

Det är vissa andra faktorer som också spelar in. Men dessa anser jag vara de främsta som jag känner just nu är prio att ändra på. Så ni som undrar om jag kommer nå alla mina delmål till Den 1:a JAN. Jag tror att Benböjen & Marklyften kommer bli väldigt svåra. Men pushpressen & frivändningen är i alla fall kittade.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig dag!

  • Amatör

    Känns riktigt bra att även du slarvar ibland (OBS Ironi) !!!! Skämt å sido du får väl göra som en stor del av sveriges befolkning kommer att göra på lördag; Lova att efter nyår då blir det andra “bullar”, vad det gäller träning och kost !!!
    Ha en bra dag du också !!!

  • Funderaren

    Ska du bli pappa Tomme? Kommer det en 4-klöver bäbis snart? Då måste ni ordna barnkläder med 4-klövern tryck på! Ett tips bara :)