Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012

Vägen till CrossFit SM 2012

Nästa år ska jag alltså tävla i CrossFit. Det kommer bli ett spännande år med träning framför mig. Men framförallt så gäller det att hålla kroppen skadefri. Så som jag skrev i senaste delen så kommer jag inrikta mig på ganska tung styrketräning nu de närmaste månaderna för att börja bygga upp styrka. Det krävs att man är vädligt stark & uthållig om man ska tävla i CrossFit.

Än så länge har det gått helt OK ändå. Har börjat lite försiktigt för att sedan öka för några kilon för varje vecka som går. Det som är nämnvärt för veckan som gått är att jag lyckades dra upp 150kg i mark från backen. (Ingenting jag skulle vara nöjd över förra året, men med tanke på att att jag haft en bristning under hela sommaren och inte kört mark så är jag nöjd). Sen att jag efter 6 set med 5 reps på 90kg i benböj lyckades klämma till på det 7:e setet att göra 16 reps på 90kg kändes helt OK.

Annars har jag tyvärr haft för mycket pass under veckan för att kunna sattsa fullt ut på min egen träning. Men det kommer bättre veckor framöver.

Upplägget på träningen kommer se ut så här:

Måndag: Axlar/Bröst
Tisdag: BodyPump
Onsdag: Ben
Torsdag: CrossFit + 2-4 övn. Armar
Fredag: Rygg
Lördag: Teknikträning + Stretch
Söndag: Vila

Så som ni ser så har jag 1 CrossFit pass per vecka. Jag kommer köra ett 4 veckors rullande här där jag en vecka har fokus på Axlar, en vecka fokus på Rygg. osv. Och när det står teknikträning så kommer jag träna på de övningar som ofta kan vara med i tävlingarna, såsom Muscle Ups, Handstans pushups, Overhead squats, Kipping pullups m.m.

Ni ska få ta del av hur mitt schema ser ut mer detaljerat nästa gång. Så ha en trevlig Söndag!