Diskutera inlägget: Världscupspremiär Norge Sjusjöen

Världscupspremiär Norge Sjusjöen

Idag drog världscupscirkusen igång och det är alltid lika kul att se hur folk ligger till. Bevittnade detta återigen på TV, börjar kunna det nu och skulle inte ha något emot att det lossnade så man fick stå på startlinjen själv. Framförallt inspirerande när det går så här för dem man tävlar mot…..

Stort grattis Johan till vinsten och Calle till en extremt stört bra insats och en 4:e plats.

För er som tycker det verkar som att man bara ska staka fortare om man ligger efter… Om det här livet vore lätt så skulle det heta fotboll.

 • Provocera mera

  Och om man kunde bli bra i fotboll bara genom att träna hårt skulle det antagligen heta längdskidåkning.

 • Sunt förnuft

  Känns ganska givet att fotboll sysslar pojkar med, män åker skidor tills syran rinner ur öronen medans fotbollsspelare tjänar enorma summor pengar på att klia sig på benskydden…

 • Micke

  Vore intressant att veta hur man ska göra när man ligger efter? Själv tror jag ju inte det var p.g.a. att Northug sänkte frekvensen sista 500 m som han blev 2:a i alla fall.

 • http://www.4-klovern.se david

  @Micke : Mm det är ju svårt att sy ihop med inläggets underbetoning. Bara för att Petter + en handfull personer på denna jord har det psyket så är det för den skullen inte lätt. Det gör ont, det är förjävligt men dom gör det ändå. Dom har all min creed, kan ta fram en vetenskaplig rapport för att säkerställa för dem som är intresserad.

 • Micke

  Fick inte riktigt ihop sista meningen, därför denna konstiga kommentar från min sida. I längdåkningen är det nog lätt att veta vad man bör göra (t.ex. staka fortare), men svårare att sedan utföra det. I fotboll tvärt om. Finns massa olika sätt att svara på när man ligger under där och svårare att veta hur man bör gå till väga. Men när man väl bestämt sig är det kanske lättare att utföra. Det innebär ju dock inte att fotboll är lätt, utan snarare tvärt om. Däremot en betydligt mer glamorös tillvaro än längdåkningen skulle jag tro, men det är en annan sak.

 • Stekare på bygget i Åre

  Som skidåkare kan det ibland vara tufft att hinna med alla “ragg” som står på kö. Man måste ju spara på krafterna ;) spelar man fotboll så har man större möjligheter till att “förbruka energi” på Sidan om!
  Skidor är ingen glamorös sport där man hamnar på omslaget i se&hör, däremot så träffar man extremt många vältränade kvinnor & män som älskar det dom gör. Tyvärr är grundregeln på alla dessa tillställningar
  se men inte röra ;(

 • Benjamin B

  Låter som lite avundsjuka det här! Om man vill leva ett glamoröst lyxliv och bekosta detta med sin idrott är det inte skidor som gäller. Då är t.ex. fotboll, golf, hockey eller tennis dom alternativ som är att föredra.

  Men att påstå att det skulle vara lätt att hamna i världseliten i dessa sporter känns ju väldigt nervärderande.

 • http://www.4-klovern.se david

  Ingen avundsjuka alls. Couldnt care less vad fotboll,hockey eller golfstjärnor tjänar eller gör. Ingen har påstått att det skulle vara “lätt” som margarin att vara i världstoppen i dessa idrotter. Men i förhållande till vissa endurance idrotter så som skidor,löpning & triathlon osv osv så krävs det allt som oftast mindre fysiskt , kanske inte talangmässigt. Därav uttrycket. Gillar att det blir taggar utåt så fort
  man utrycker sig på ett annat sätt än medhårs:) keep it up

 • Benjamin B

  Varför nämner du då ens fotboll i ditt inlägg om du nu “could´nt care less” om det? Förstår att du kanske vill reta upp nån el några, men ändå, känns lite onödigt!

  Kan förstå ditt resonemang och håller med om att både den fysiska och psykiska påfrestningen för att nå toppen inom sk. “endurance idrotter” är hårdare och tuffar än i t.ex. fotboll. Förstår dock inte vad du får ut av att klanka ner på fotboll även om det kanske är med glimten i ögat.

  Kan du inte testa ett inlägg bara possitivt och medhårs, vore kul!

 • http://www.4-klovern.se david

  @Benjamin B

  Aldrig velat reta upp någon/några, och kan man inte ta det på rätt sätt får man väl störa sig på det. Medhårsbloggande finns det gott om. Lämnar det till andra.

 • Henke

  Källhänvisning.
  http://coltingblogg.com/
  “Om det här livet vore lätt så hade det kallats fotboll” – Colting

 • http://www.4-klovern.se david

  @ Henke Yes såg att han skrivit det tidigare. Men kommer ursprungligen från ett uttalande av en fotbollspelare ang hockey.

 • Magnus

  Härlig diskussion. Tycker om när det finns lite mothårsbloggande. Vet inte om det finns så många som bara tror att det är att staka fortare, tror att alla förstår att det krävs träning för att bli bättre, oavsett idrott. Men….Jag förstår vad David menar.

  Livsjämförelsen mot detta lands nationalsport och världens största idrott är klockren och skönt osvensk och gör mig bara glad. En fotbollsspelare behöver inte leva ett lika hårt liv som en längdskidåkare. Det är bara fakta. Vilket jag betvivlar att någon fotbollsspelare vill ändra på…

 • http://www.4-klovern.se ola

  Många elaka tungor precis som vanligt när Davvan skriver, intressant aningen komisk stämpel över delar av kommentarerna.

  Kan själv tycka att Magnus Engström slår huvudet på spaken! Mycket kloka ord av den fd. mittfältsguru i Medelpads länslag P-87

 • Henrik

  Hur tänker du angående att det inte är lätt, du har ju ganska många timmar på dig att fundera på hur du ska göra för att det ska “lossna”.