Diskutera inlägget: Vätternrundan 2012 med lag Norrbotten i ord.

Vätternrundan 2012 med lag Norrbotten i ord.

 

Race ready

Race ready

Vi körde vättern  idag.30 mil. En stor sjö & för många en måttstock på hur bra man är på cykeln, lite som bänkpress fast i den icke trygga miljön.

24 man starkt rullade vi ut från Motala en grå & disig morgon den 15:e juni klockan 10.26 i hopp om att cykla under 8 timmar med gemensam kraft.  Det innebär ett snitt på 37.5 km/h minst.

Motvinden började från start och höll i sig fram till Jönköping efter dryga 12 mil. Men med klara ögon och fortfarande relativt låga på socker(vissa) så lyckades vi  hålla 38.5 dit, lite långsammare än planen att ha lite tillgod på slutet. Väl framme i Jönköping kom ett väldigt oväntad 90 graders kurva som dessutom var förklädd i regn & olja. 2 slog i backen och vi miste tyvärr 1 stark gubbe pga spricka i höftleden. Vi rullade igång och många började vid detta lag hänga huvuden tyngre än för ett par timmar sedan. Gick runt på 6-10 man som drog och resten på ett pärlband på rulle. Påfyllning och till viss del vätsketömning skedde 14 mil in på en obemannad station. Efter detta fick några tillbaka fartlusten och vi la av ett par 3 mil med dryga 45km/h i ryggen.

Men när man cyklat 20 mil i hög fart så börjar benen kännas tunga och en hel del fick erfara detta. Jag är tacksam över att jag hade pigga sådana i stort sett hela vägen och hela tiden kunde ta mina förningar. Här efter ungefär 20 mil in så tappade vi ytterligare 2 viktiga profiler pga punktering. Sjukt otacksamt att få dra och vara stark fram dit för att sedan helt plötsligt vara borta för att en liten sten låg på vägen. Vi rullade vidare med ömsom regn & sol.

Med 5 mil kvar kände jag att det skulle gå vägen då vi dragit lite längre förningar och på så sätt fått upp farten. Vi rullade långsamt så att det inte skulle spricka upp i de sista stigningarna och tryckte lite extra på platten. Inne i Motala radade vi upp oss och drog upp dragkedjan och sträckte nävarna och utdelade lovord till varandra. Otroligt skön känsla att få in så många som 19 pers under 8 timmar. 7 timmar & 45 minuter blev Lag Norrbottens sluttid år 2012. I Snitt hade jag 37.9 km/h.

Sammanfattat så blev det en positiv upplevelse och riktigt roligt gäng runtom. Personligen ligger det fortfarande så här en vecka efter kvar och gnager lite i skallen att Magnus Bäckstedt & co i Ride of Hope körde om oss efter ca 4 mil (startade 4 minuter efter). Vi låg då i ca 42 km/h och dessa 9 personer som redan då blivit 7 och tillslut sista 20 milen endast var 5 cyklade kring 48-49km/h i stundande omkörning. Deras sluttid blev rekordsnabb på 6 timmar & 37 minuter. Här lyser min tävlingsglädje igenom igen och kommer nog inte nöja mig så länge jag inte kommer under 7 timmar.

Mitt intag under resan:

 1. 2 flaskor a´7.5dl med Vitargo Pure
 2. 1 flaska a´7.5dl med vatten
 3. 3 snickers
 4. 7 gel/liquid (vitargo & enervit)
 5. 7dl Red Bull

 

Det har lagt sig. Vi fixade det. Varför är jag bara halvnöjd?

 • Hjälpryttare

  Att rulla Vättern på under 8 timmar är enormt starkt med tanke på din ovana att cykla. Känner du att sub 7 finns inom räckhåll eller är det ryggen på Bäckstedt som grämer dig?

 • John Lind

  Oerhört starkt jobbat. Man blir lite sugen på att testa.

 • tobbe

  vad låg medelpulsen på 130? ;-)
  du är ett monster!

 • France Legweek

  Du besitter en motor av hög effekt. För var dag jag ser dig “hoppa upp på hästen” blir jag mer & mer övertygad om att din karriär som cyklist bara har börjat!
  Att spräcka oskulden på Vättern på en tid under 8 timmar är inget som sker dagligen på denna tillställning som Vätternrundan är.
  David, du är & förblir en hjälte för mig!
  // Mvh France Legweek

 • http://www.4-klovern.se david

  @Hjälpryttare

  Det är mer sub7 för tillfället. Men vet inte om den dagen kommer då jag vaknar upp & känner att cykel ska få hela min uppmärksamhet. Återstår att se.

  @John Lind

  Räknar med dig om 2 år i sub 7 satsningen !

  @tobbe

  Hade 153 i snitt om jag inte minns helt galet!

  @France Legweek

  Jag är glad att ha din support & stöttande dag ut/in. Det är ovärderligt. #gräsänkling

 • http://www.4-klovern.se ola

  Mycket kul att du skriver ner din tankar Davvan!

  Är HELT SÄKER på att Sub 7 kommer att inträffa & infrias.

  Bra text!

 • Knife

  “fast i den icke trygga miljön.” Priceless!