Diskutera inlägget: Växande ben & stigande formkurva !

Växande ben & stigande formkurva !

 

Omkretsen på benen ökar, så även fettet =(

Det är mycket som händer i kroppen när man äter på med mycket kalorier i form av BRA MAT. Trycket i kroppen blir som natt & dag & man känner att man äger vikterna i gymmet. Känslan är obeskrivligt grym & glädjen till träningen blir än starkare. Tyvärr så får man ta hänsyn till vissa försämringar rent visuellt & formmässigt. Detta kommer automatiskt att ske eftersom att kroppsfettet & vätskan i kroppen ökar i samband med ett högt kolhydratintag, samt kaloriöveskott.

Har alltid haft lätt för att bygga BEN. Det som tyvärr är min akilleshäl med benen är att jag har lätt för att lägga mycket fett på benen. I slutet av mina dieter är det oftast just benen som är mitt problemområde , där fettet inte riktigt vill släppa.
Vart man har lättast/svårast för att tappa fett är väldigt individuellt från person till person.

Ett annat problem vad gäller benträning som många dras med är överbelastning på 1 av benen vid benträning. Ifall just du är någon av dessa personer så listar jag nedan upp några punkter som kan visa på syptom.

Oftast mera träningsvärk i det ena benet.
Faller in med det svagare benet vid tunga knäböj
Betydligt bättre kontakt & pump i det ena benet i alla övningar
Större omkrets på ena benet

Denna övning nedan är en klockren övning att använda ifall man känner att ett ben “släpar”. Ifall det är styrkemässigt eller visuellt så är denna övning perfekt att använda för att skapa en bra kontakt med separat ben.

 

Kör hårt alla där ute !

 • Jesse

  Grym ny hemsida.:)

  Ola, du som verkar ha sjuk koll. Jag har alltid undrat hur länge man ska vila mellan repsen och övningarna. Så hur är din syn på saken, typ om jag mest vill bygga styrka, hur länge ska jag vila mellan repsen tycker du?

 • David

  Bodybuildinglegspread ser jag. Fett kring ben och röv etc beror ju oftast på någon slags obalans mellan östrogen och testosteron. Kan åtgärdas med DAA och Reservatol!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @Jesse

  Jag har skrivit ganska så mycket om detta i tidigare inlägg.Skulle föreslå att du läser igenom lite inlägg under Diet Ola Enberg.
  Går att träna på 100 olika sätt med volym, reps, vila. Det bästa är att variera sig & inte fastna i någon trygghetszon, utan ständigt våga utvecklas. Ifall det är att lyfta tyngre eller träna intensivare är upp till var & en

  Mera vila—Mera styrka–Längre återhämtning—Mera vikt på stången

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ David

  Antar att du fått din fakta från Guru Bartoll? & visst har du rätt. Men tro mig jag har prövat många knep runt detta både vid diet & bulk.
  Det jag kommit fram till är att det är svårt hur som haver när man har mottagliga receptorer i just detta område. Många hockeyspelare (spelat förut) har också detta problem, vilket bla. annat kan visa på att man under hela sin uppväxt belastat benen hårt!

 • Jesse

  Uppskattas, ska genast kolla igenom det.=)