Diskutera inlägget: Veckans träningsprofil – Johan Söderberg

Veckans träningsprofil – Johan Söderberg

BIG-Johan

Tammerpokalen 2013 är nästa mål för Johan Söderberg

Namn: Johan Söderberg
Ålder: 31 år
Längd: 182 cm
Vikt: 93-95 kg off. Senaste tävlingen 79,5kg
Ort: Piteå
Träningsbakgrund: Inget seriöst innan styrketräningen.
Framtida målsättningar: Tammerpokalen 2013 och eventuellt December cupen.
Instagram: @johan_s81
Sponsorer: Gymvaruhuset och massage & muskulering

Vars börjar man på sånt här då? Ja, som liten knatte i min hemby Vidsel så spelade jag fotboll som många andra barn. Inget jag fastnade för och testade på karate istället när det startade en kurs där jag bodde. Höll på med det i två säsonger sen hoppade polaren av och då var det inge roligt längre. I mellanstadiet och högstadiet var innebandy, basket och friidrott det enda som jag egentligen gillade. Lyckades ändå få högsta betyg i idrott.

Första gången jag kom i kontakt med styrketräningn var i årskurs 7. Dom coola äldre grabbarna körde bänk och biceps curl så självklart började jag och några mer att göra det. Det gick oftast ut på att maxa i bänkpress på lunchrasterna. Slutade med att jag bänkade 72,5kg innan jag slutade 7’an. Sen blev det ett par år där det inte blev nån träning alls. Det var roligare att åka skateboard och snowboard. När jag började om med träningen lite sporadiskt igen första året på gymnasiet så tog jag knappt 60kg i bänkpressen. Sen gick det några år till där livet bestod av fest med allt som hör till det. Efter att jag gått ut gymnasiet så började jag träna lite mer seriöst men fortfarande långt ifrån dagens livsstil. Det var fortfarande fest nästan varje helg. Nånstans under den här perioden var jag med i Kolozzeums ”bästa fysiken” första gången. Slutade på sjunde plats.

Jag blev less det liv som jag levde och flyttade till Piteå hösten 2005. Då var jag med en andra gång i Kolozzeums ”bästa fysiken” och kom fyra den gången. Det är väl egentligen från och med då jag bestämde mig för försöka ta min kropp så långt jag kan på laglig väg. Sen dess jag jag hunnit med att tävla i Fitness Five 2009, Ultimate Fitness Five 2010 (en special version som Rookie Westin testade på att anordna) och Tammer pokalen 2011. Första F5 tävlingen tror jag att jag kom på sjunde plats. På Ultimate F5 slutade jag på delad tredje plats. Tammer Pokalen som är mest seriösa och krävande jag har tävlat i resulterade i en tolfte plats. Jag prickade inte formen riktigt och övriga deltagare gjorde det bättre. Lovord från domare gjorde att jag inte blev däckad utan snarare mer laddad. Nu ca ett och ett halvt år senare är det dags igen. En 25 veckors lång hård diet drar snart igång och målet är att ta revanch mot mig själv på Tammer pokalen i Sundsvall i början av juli. Den här gången har jag Ola Enberg i min team hörna för att hjälpa mig komma i min bästa form någonsin. Med ett objektivt öga och en enorm skill i kaliper svingande känns det som ett tryggt val av hjälp. Min flickvän och sambo får jag inte glömma. Jag har den extrema turen att bo tillsammans med en tjej som stöttar mig till 100% i det jag gör och står ut med all tid som går åt till träningen och livsstilen kring den.

Träningsupplägg just nu:
Måndag: Bröst, biceps & mage
Tisdag: Ben & vader
Onsdag: Vila
Torsdag: Rygg, baksida axlar & mage
Fredag: Axlar, triceps & vader
Lördag: Vila
Söndag: Vila ev. börja om

// Johan