Diskutera inlägget: Veckans träningsprofil – Marcus Brandén

Veckans träningsprofil – Marcus Brandén

vlcsnap-2013-04-30-16h48m55s100_517fdfb89606ee31bf5cd154

Namn: Marcus Brandén
Vikt: 70.8 kilo
Ålder: 18
Ort: Piteå
Blogg: www.findingyourself.blogg.se
Instagram: @Marcusbrandeen

Träning är något som alltid har funnits med mig. Jag började med fotboll när jag var 5 år gammal och innan jag hade fyllt 14 hade jag provat på nästan alla sporter som staden Piteå hade att erbjuda. Det var dock fotbollen som var den sporten som jag föll för och höll på med det i 13 år. Men det var först när var hade fyllt 16 år som jag klev in på gymmet för första gången.

Det började med att skolan erbjöd gratis träning på sporthallen. Jag och polarna drog dit 1 gång i veckan, och det tog inte lång tid innan det blev 34 gånger i veckan. Första tiden var jag helt vilse och körde i princip alla maskiner som träningslokalen hade att erbjuda. Men trots den stora förvirringen så tog det inte lång tid innan jag började märka skillnad på min kropp, både utseende- och styrkemässigt. Eftersom jag kände några killar som var några år äldre än mig och som själva tränade, så frågade jag dom efter tips och olika sorters träningsscheman. Men jag nöjde mig inte där. Jag hade verkligen fastnat för den här formen av träning och det blev bara mer och mer sömnlösa nätter som istället för sängen tillbringades framför dataskärmen med oändligt långa texter om hur man ska träna och äta för lyckas med att bli större och starkare.

Det gick ett år och jag började på Strömbackaskolan. Valde bygglinjen och hamnade i en klass där många andra också tränade och lektionerna handlade inte så mycket om själva ämnena längre, utan det var bara ett evigt surr om vad man skulle träna idag och det ena med det andra. Dem 3-4 passen i veckan förutom sporterna på sidan om blev snabbt utbytta mot 5-6 pass i veckan i samband med att jag skadade mig. Jag hade en knäskada från handbollen som jag lyckades få bort efter 10 veckors rehabilitering. Och det dröjde inte lång tid innan jag hade stukat foten rejält på en fotbollsmatch så då blev jag borta yttligare några månader. Har även astma som alltid har varit ett problem för mig när det gäller bland annat konditionen, men tävlingsinriktad som jag är så jag aldrig låtit det stoppa mig från att göra det jag vill göra.

Efter en hel del rehabilitering och vila för foten så hade gnistan sakta avtagit för dessa sporter. Dom som jag hade hållit på med i över 10-15 år. Utan jag blev bara mer och mer fast vid vikterna på gymmet och så är det än idag.

Just nu är det fullsatsning mot Fitnessfive-kvalet som är i Umeå den 6 juni och eventuellt några andra småtävlingar som dyker upp. Jag har lyckats gå upp ca 12 kilo sen jag började styrketräna och har aldrig mått bättre än nu. Jag har flera mål som jag vill uppnå med tränandet och några av dom är:

– Att om 2 år komma till final i Fitnessfive och placera sig topp 10.
– Ta trippla kroppsvikten i marklyft, öka 30 kilo i benböj och 15 kilo i bänken innan årets slut.
– Lyckas hjälpa någon annan att nå deras mål inom träning. Allt från att bli hälsosammare, starkare eller tappa det där fettet som lätt kan sätta sig på magen.

När det gäller träning så har alla har olika förutsättningar, och det gäller att hitta någonting som funkar för just dig och dina egna mål. Bara för att din kompis tränar på ett visst sätt och betyder det inte att du ska göra allt som han/hon gör. Jag tycker att man ska ta sig tid och hitta det som känns bra för just dig och jag lovar dig att resultaten kommer att komma. Så länge du sköter din träning, kost och sömn.

I skrivande stund så är jag på diet och på väg mot min livs bästa form. Jag vet själv om att jag bara är 18 år och har många år framför mig och jag kan knappt bärga mig för att veta hur det kommer se ut om 5-10 år. Än så länge ser det ljust ut, och jag hoppas att det kommer göra det då också!

Som några avslutande ord så vill jag bara säga att man ska träna för att det är kul. För så länge ni själva tycker det finns det ingenting som kan hindra er från att uppnå era mål. Jag vill även tacka min sponsor Gymvaruhuset för vårat grymma samarbete.

Passar även på att länka en av filmerna som vi har redigerat ihop, det kommer 3 delar av min resa inför tävlingen. Så gå in på min youtube-kanal om ni vill se resterande klipp.

Allt för mig, ha det bra!

  • http://www.4-klovern.se ola

    Mycket bra text Brandis !!

    Riktigt skoj med er video också. Önskar dig stort lycka till på din väg mot FF5 !!

  • Marcus Brandén

    Tack Ola aKa funnyfitguy för dem orden! Ska köra hårt inför F5 det lovar jag!