Diskutera inlägget: Veckans träningsprofil – Martin Öberg

Veckans träningsprofil – Martin Öberg

Martin Ö

Namn: Martin Öberg
Ålder: 19 år
Längd: 190 cm
Vikt: 101 kg
Ort: Piteå
#Instagram: @martinoberg
Meriter: Att få delta i 4K Training Camp
Träningsbakgrund: Fotboll, Innebandy, Boxning, Golf
Framtida målsättning:  300 kg marklyft fram till sommaren. Kanske att delta i athletic fitness 2014-2015, och eventuellt pröva på någon Crossfittävling i sommar.

Tja!

Jag är en kille på 19 år från Piteå, för ca 3,5 år sedan började jag att styrketräna dels för att jag var väldigt smal (64 kg) och för att jag ville bli starkare. Första gången jag klev in i gymmet förstod jag nästan inte alls vad jag höll på med, men tiden gick och jag lärde mig allt mer och mer. Min kunskap fick jag genom att kolla på olika träningsprofiler som exempelvis Ronnie Coleman, Jay Cutler, Dexter Jacksson, Kai Greene mm. Därifrån lärde jag mig hur olika övningar såg ut, vart övningarna tog och hur utförandet gick till. Däremot tog det väldigt länge tills jag insåg att kosten var en viktig del i träningen.

Idag ca 3,5 år senare, 37 kg tyngre och med betydligt mer kunskap än tidigare, så ångrar jag inte inte en sekund att jag började med styrketräning. Som det känns idag så kommer jag att fortsätta med styrketräning många år till.

Vill tacka allt och alla som motiverar mig och min träning bl.a. 4klövern som bjöd in mig till deras Traningcamp. En sjukt rolig och lärorik helg med många sköna personer. Det var som att få en extra kick och min motivation + insparitionen höjdes. Jag hoppas på att det kommer bli ännu en till 4K Training Camp.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som medverkar i min resa, men det är många år kvar och det här är bara början!

Min resa räknas – @CHRILLELA

// Martin

 • http://www.4-klovern.se ola

  Om du drar 300 kg i mark så lovar jag att köpa dig en present :)

  300kg i mark är typ overkligt bra, ifall det skulle inträffa !!

 • Grabben på 15 vårar.

  Hej Martin. Jag är en grabb på 15 vårar och har under en långt tid sökt efter Boxningsklubben i Piteå. Men har inte hittat en enda sida där man kan “gå med” Skulle vara väldigt tacksam ifall du kunde skicka någon länk till sidan.
  Har försökt med den där “BK Björn” boxning, Men inget fynd. Är väldigt liten på 50kg och 170cm lång. Är villig att betala priset det får kosta att komma in!
  Var snäll och mejla mig som svar!
  Slumpen68@gmail.com (Min gmail)
  // Grabben på 15 vårar :)