Diskutera inlägget: Veckans träningsprofil – Mats Jönsson

Veckans träningsprofil – Mats Jönsson

bild (69)

Namn: Mats Jönsson
Ålder: 34 år
Längd: 188 cm
Vikt: 94 kg (i skrivande stund)
Ort: Umeå
Träningsbakgrund: Karate, Boxning, BJJ

#Instagram: @delta_mats

Varför tränar jag?

Jag har alltid varit en aktiv person, under barndomen med lek utomhus, och senare genom olika idrotter. Tidigt hängde vi barn med pappa ut i skidspåret, eller på en cykeltur en fin sommardag. Att röra på mig har blivit något naturligt och självklart. Med åren började jag forma någon form av ideal, över hur jag tycker en kropp ska se ut och fungera. Muskler, vara stark och ha en god kondition tycker jag både är snyggt och praktiskt.

Jag är en person som lätt finner intresse i en ny idrott eller aktivitet, men som också snabbt kan tappa intresset. Därför har jag haft många intressen och provat på mycket, vilket jag själv tycker är jätteroligt. Titt som tätt snubblar man över något som gör avtryck och fastnar, något som man inte ledsnar på utan som blir en del av ens liv.

Nu snubblade jag väl inte över styrketräningen eftersom min far själv tränade. Mina första träningspass med skivstång var ute i garaget, med en gammal skolstång, hantlar och en bänk bestående av två pallar och en gammal strykbräda. Men det var först senare, sista året i högstadiet, början av gymnasiet som jag började träna på gym.

Sedan dess har jag haft flera och långa uppehåll från styrketräningen, mellan 20-25 års ålder tränade jag i princip enbart boxning och styrketräningen låg mer eller mindre på is. Faktum är att jag nog aldrig styrketränat ihållande längre än ett år, det viktiga för mig är att röra på mig och träna, men vad jag tränar spelar mindre roll. För ett par år sedan började jag träna Brasiliansk jujutsu, jag provade till och med på att tävla efter bara ca 3 månaders träning, tävlingen lämnade en del att önska men gav definitivt mersmak. Tyvärr har jag haft problem med en armbåge vilket gjort att jag haft ett långt uppehåll från jujutsun, men förhoppningsvis är jag snart tillbaka.

För närvarande håller jag på att uppfylla en gammal målsättning, nämligen att ta mig i bra form.

Jag har tagit hjälp av Ola som lagt upp en diet åt mig. Eftersom jag tycker om att äta och är en riktig godisråtta så känns det bra att ha ett bekymmer mindre att tänka på, det är nog jobbigt ändå.

Dieten startade med en vikt av drygt 102 kg, och tanken är att gå ned till runt 88 kg. Så är halvvägs igenom nu, och med andra ord hög tid att lägga in en till växel om jag ska hinna bli klar till sommaren!

  • http://www.4-klovern.se ola

    Bra text Mats !!

    Du är verkligen en klok herre ! Ska bli mycket kul att se vad nästa formcheck visar för resultat :)

    Kriga, kriga !!