Diskutera inlägget: Veckans träningsprofil – Petra Lindmark

Veckans träningsprofil – Petra Lindmark

Petra Lindmark

Ålder: 29
Längd: 158 cm
Vikt: 59 kg
Ort: Piteå
Blogg: frokenpe.blogg.se
Instagram: @frokenpe

Jag växte upp bland fjälltoppar i Kiruna. Där spenderade jag så mycket av min ungdomstid jag kunde uppe i riksgränsen där snowboard var största intresset.

Mina tidigare år i Kiruna förde med sig mycket längdskidåkning, slalom, gymnastik, snowboard, snöbollskrig, kurragömma med dunk, sparkrace, skridskor och olika dansgrupper. Har aldrig tyckt om att sitta still så jag var överallt och testade på det mesta.

Men det var när jag var 15 år som jag fastnade på riktigt för hård träning. Det var då vi fick testa på boxning under en idrottslektion och jag blev fast direkt. Boxning tränade jag sedan aktivt under 12 år både i Kiruna och Piteå. Med uppehåll på något år när jag flyttade runt i landet och gick dansutbildningar. Det var i boxningslokalen jag lärde mig att träna hårt och aldrig ge upp oavsett hur stor smärtan är. Svettlukten, mjölksyran, muskler som skriker, slag som smattrar…. Jag blev stark och uthållig och Det var där som jag la min träningsgrund.

Boxning, dans och snowboard var allt jag behövde!

Längre fram fastnade jag för löpning ett tag och jag började kombinera det med olika gruppträningsformer. Sedan tog mitt arbete som gruppträningsinstruktör upp den mesta tiden. Jag utbildade mig till danslärare. Jag utbildade mig till personlig tränare. Ja det har varit det ena och det andra kan jag väl enkelt säga.

Idag har gymträningen tagit över mitt liv! Tidigare tränade jag styrketräning för att bli bättre på andra sporter, som tex boxning och dans. Idag tränar jag i gymmet för styrketräningens skull! Jag hittade på allvar till styrketräningen för ca 3 år sedan och spenderar i stort sett all fritid på gymmet. Jag ser inte träningen som bara ett intresse, jag ser träningen som en livsstil. Mitt liv kretsar kring min träning och jag kan ärligt säga att jag älskar det!

Jag jobbar som danslärare och gruppträningsinstruktör och övrig tid lyfter jag tungt i gymmet. Perfekt tillvaro med förstås väldigt lite stillasittande. Det blir lätt för mycket av det goda och jag Kämpar för tillfället med en inflammation i mina knän, men låter det inte stoppa mig på min största resa hittills.

Jag satsar för fullt inför min tävlingsdebut i womens physique och målet är att stå på scenen i sommar på tammerpokalen. Jag försöker i dagsläget att lägga på mig lite mer massa och toppa formen innan det blir dags för en lång diet. Mina tankar är fyllda av träning, mat och posering. Jag drömmer träning. Jag tänker träning. Jag lever träning. Längtar däremellan att få dansa mig upp på en fjälltopp och susa ner på min snowboard.

Njut av träningen där ute!

“Hon trodde att hon kunde, så hon gjorde det”!

/Petra

  • Sandra Toroczkay

    Du e grym Petra! Du inspirerar som vara den å ditt underbara humör smittar av sig både skrattet å din tjurighet ;) Kör hårt, jag hejar på för full i din ringhörna! =D

  • Sandra L

    Stort LYCKA TILL med din satsning! Det ska bli jätteintressant att följa. Du verkar vara en grym tjej!

  • olaenberg

    Ska bli oerhört intressant att följa din väg till Tammer Petra !