Diskutera inlägget: Veckans träningsprofil – Tim Stockinger

Veckans träningsprofil – Tim Stockinger

Namn: Tim “Stocken” Stockinger
Ålder: 21 år
Längd: 181 cm
Vikt: 86 kg
Ort: Stockholm
Träningsbakgrund: fotboll, handboll, thai-boxning, MMA etc.
Framtida målsättningar: Tammerpokalen 2014
Instagram: @timstockinger

Efter att ha fått ett erbjudande av Ola (här på klövern) om att “gästblogga” var svaret lätt, JAA!

Jag tänkte skriva en liten summering från 8-års ålder till idag och framåt. Började som 8-åring med att spela fotboll. Efter ett par år hade jag provat på de flesta sporterna och nu hade jag blivit runt 14 år. Denna stund i livet var väldigt dålig träningsmässigt, la allt va sport, idrott och träning hette på hyllan och ägnade istället mycket tid av mitt liv åt dataspelande och annat bortkastat skit.

När jag fyllde 16 år och steg för första gången in på gymmet, hade inte den blekaste aning om hur, vad eller när man skulle träna, visste i princip endast vad bänkpress och bicepscurls var. Tränade 1-3 dagar i veckan med väldigt dålig utveckling tills jag var 18 år och åkte till USA för att fira Jul och nyår med familjen. Detta fick min hjärna att börja snurra och det var då jag insåg att jag skulle ta träningen en nivå högre. Jag ville inte gå runt och känna mig tjock när jag gick på stranden i Miami och såg en massa fitness atleter gå förbi. Så efter resan startade jag mitt “nya liv”, åt sunt och tränade hårt vilket jag är oerhört glad över.

Idag (3 år senare) bor jag tillsammans med min sambo och bästa vän Jessica som delar samma stora intresse som mig, träning. Jobbar i dagsläget som snickare vilket gör träningen ännu viktigare för att undvika arbetsskador. Nu är mitt mål att ställa upp i “classic bodybuilding” på tammerpokalen 2014. Jag tog kontakt med Ola nu i höstas för att be om lite hjälp för att bygga så mycket muskelmassa som möjligt och då kom jag/vi fram till att han skulle få coacha mig mot mitt mål.

Så här tränar jag just nu:
Dag 1: Bröst och mage
Dag 2: Rygg och biceps
Dag 3: Axlar och triceps
Dag 4: Vila
Dag 5: Armar och bröst
Dag 6: Ben
Dag 7: Vila
Dag 8: Börjar om

Det syns ganska tydligt att mina armar och bröst är de muskelgrupperna som släpper mot de övriga men det ska nog hinna lösa sig med tiden. Kosten är ganska basic, mycket men framför allt bra mat. Kommer gå på en uppbyggnadsperiod fram till början av 2014 och sedan går jag på min tävlingsdiet. Vet inte vad mer som finnas att skriva om mig men är det något ni undrar över eller vill veta mer av är det bara att fråga.

Mvh Stocken

 • http://boom Niwa

  Grymt Stocken! Ödmjuk och grym kämpaglöd inspirerar! :)

 • Jan D

  Alltid kul att se folk med ambitioner!

  Men jag har en fråga, vad menas med bra mat egentligen?

 • http://www.4-klovern.se ola

  Du är GRYM Stocken !! Fortsätt i det spår du åker i nu !! :)