Diskutera inlägget: Vinnaren i 4löverns recepttävling

Vinnaren i 4löverns recepttävling

Då var det dags att annonsera vinnaren i 4klöverns recepttävling. Vi fick in några riktigt bra recept, men tyvärr så är det bara en som kan vinna. Vi i Juryn har beslutat oss att Emelie Ullberg har vunnit tävlingen. Hon har däremed vunnit en 4-klövern t-shirt.

Hanna Erikssons var en av dem som var med och tävlade om första priset, men tyvärr fick vi diskvalificera hennes bidrag då hon tog hjälp av en 4-klövermedlem med uträkningen av receptet. Hennes recept finner ni här.

Kockenkocken dök egentligen upp med ett av de mer spännande recepten under denna tävling. Men han fick tyvärr inte heller chansen att vinna då han enbart skrit in sitt inlägg under komentatörsfältet. Ni som vill veta vem kockenkocken är så tillkänna gav han sig under PDOL, Andreas Nyberg.

Det vinnande receptet har ni här:

Lövbiffsgratäng med ädelost
Grymt god rätt som är jätte enkel att göra. Passar både till fest och vardag.

Ingredienser:
400 g strimlad lövbiff
100 g champinjoner, i kvartar
1 strimlad röd paprika
1 strimlad purjolök
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 riven vitlöksklyfta
150 g ädelost, helst grön och blå mögel
2,5 dl mellangrädde alt minimat
1 msk idealmjöl
1 tsk timjan
salt och peppar

Marinera köttet i sojan, vitlöken och fonden i 15 min. Fräs grönsakerna i lite smör och häll över i en ugnssäker form. Smula ädelosten i en kastrull och tillsätt grädden, mjölet och kryddorna. Låt koka i ca 3 min. Strö ut köttet över grönsakerna och häll över såsen. Gratinera i ugnen i 175 C, 15 min. Servera med kokt bandpasta, sallad och ett gott bröd!

Tack alla som var med och tävlad!!

 • Antidopingbyrån

  >Tråkigt med allt detta fusk i samband med idrottsrelaterande aktiviteter. Kul att se att 4klövern inte köper dessa bluffar!

 • Dextertillhösten

  >Vem är egentligen jury i denna tävling ? Ryktas om att vissa i klövern inte fått tycka till. Kanske går detta hand i hand med hur intensivt bloggande respektive medlem utför.

 • HE

  >Besviken!! :(

 • Ola Enberg

  >Ber om ursäkt till Min kära Hannah samt jurryn i recepttävlingen. Jag hade missat reglerna & nonchalerat detta på ett onödigt sätt. Jag sabbat för HE ! sorry…..