
Ingredienser
1000g Blandfärs 20% (Nöt och Fläsk)
3 st ägg
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
ca 0,5-0,75 tsk vitpeppar
0,75-1 tsk Salt
Fulkornsströbröd
Tillagning
Blanda samman alla ingredienser utom ströbrödet till en smet och forma till ganska stora biffar. Rulla dessa i ströbröd och stek sedan i smör, först på hög värme tills dom fått fin färg på bägge sidor och dra sedan ner tempen något och låt dom stekas ca 5-7 minuter till eller tills du tycker dom verkar klara. Bara att skär ett snitt genom en biff för att se att dom är klara om man känner sig osäker.
Blomkålsmos
Ett blomkålshuvud
2 msk Smör
Persilja
vitlök
Koka blomkålen, häll av vattnet och mixa den fint med mixerstav, tillsätt sedan smör, pressad vitlök (efter smak och tycke) och hackad persilja och mixa sedan ihop allt till ett fint mos.
Servera Biffarna och moset med kokta ärtor och varför inte lite rårörda lingon.
Smaklig måltid!


