Diskutera inlägget: Gott på Gröten!

Gott på Gröten!

Havregrynsgröt är något jag äter varje dag till frukost och jag anser att det är en riktigt bra start på dagen! Problemet för många andra är att dom inte tycker att gröt är särskilt gott vilket jag tycker att det är. Därför tänkte jag i detta inlägg komma med lite olika smakförslag man kan testa och förhoppningsvis fastna för ett eller flera av dessa alternativ!

Hallon och Blåbär:
Väldigt enkelt och god kombination, själv brukar jag vilja röra ihop bären och gröten för att jag tycker det blir godare, ser dock inte så estetiskt vackert ut då haha. Funkar förstås att ta vilket bär man nu än gillar med jag gillar just kombinationen hallon + blåbär.

Äpple och Kanel:
En grym kombo som passar riktigt bra ihop! Antingen så skivar man eller river äpplet och toppar med en massa god Kanel.

Banan och Jordnötssmör (Magda-style):
Detta är något som min kära sambo har kommit på och det är skitgott, skiva banaen över gröten och klicka på några klickar jordnötssmör över bananen.

Banan och jordnötsmör! en favorit:)

Banan och jordnötsmör! en favorit:)

Bananmos:
Mosad banan känns lite sötare än skivad banan och passar perfekt om man har några bananer hemma som blivit lite för bruna föra att man vill äta dom som vanligt.

Lågkalori Äppelmos:
Kanske inte det bästa men gott och snabbt och lite fix och trix!

Lingonsylt:
Jag är ett stort fan av lingonsylt på gröten och äter det i princip varje dag, många som säkert tycker att det är tråkigt med lingonsylt men som sagt jag gillar det och det är simpelt. Även här brukar jag röra ihop gröten med sylten för att jag tycker det blir godare.

Mjölk ingår förstås i alla exempel ovan, mjölk är ett måste:)

Lycka till och dela gärna med er av era bästa gröttopping-tips..

//X:et

  • Tove

    För riktig lyxfrukost: Havregrynsgröt toppad med pumpakärnor, linfrön och mango – MUMS!

  • Petter Larsson

    Äter bara gröt vintertid och då gör jag oftast enligt följande.

    2dl havregryn:
    2dl blåbärssoppa
    2dl vatten
    Salt

    Strax innan det är klart rör jag ner 1-2ägg + solrosfrön och linfrön.

  • http://www.4-klovern.se ola

    Jag vidhåller fortfarande att jag har det godaste grötreceptet av ALLA som äter gröt i Sverige. Kanske ett kaxigt uttalande, men jag viker mig inte så länge som ingen överbevisat mig :)

    – Havregryn
    – Gojibär
    – Russin
    – Banan eller Äpple
    – Kanel
    – Jordnötssmör (vid off ses)

    Serveras med iskall mjölk till !

    Gram/dl baseras efter behov.

    MAGISKT !!

  • Samme B

    Kan hända att jag överbevisar dig nu Ola.

    Favoriten är:
    -Havregryn
    -Solrosfrön
    -Mandarin/Apelsin/Clementin beroende på vilken jag råka köpa. Vilken är nyttigast? Värt att lära sig skilja på dom dvs(?).
    -Kanel
    -Oxfilépizza (vid off ses)

    Iskallare mjölk.

    Måste få tipsa om min absoluta kvarg/kesella blandning (frukost, eller mellanmål före träning)!
    Pauluns Müsli med Hallon & Kakao, inte nyttigaste men tar inte överdrivet mycket. En skvätt Fun Light Appear. Blivit en sensation på jobbet!

    Off ses är förövrigt föralltid #OFF!

  • Mickee

    “Overnight oat” eller “Davosgröt” är ju rätt populärt nu också så kan tipsa om det för dem som inte provat:

    – Havregryn
    – Mjölk / yoghurt
    – Smaksättning (Proteinpulver / kakao / vaniljarom / osv)

    Rör ihop allt och in i kylen under natten. Lägg på lite frukt / bär / nötter /sylt på morgon när det ska ätas.

  • http://www.4-klovern.se ola

    @ Samme B
    Nja! mandarin och kanel vet jag ej om jag tycker passar ! Oxfilepizza anser jag dessutom vara fusk (speciellt om den är med Bea-sås)

    Vill ha ett bättre förslag Samme ifall jag ska vika mig platt !

    Ditt tips om kesellan är däremot GRYMT !! Creed till det =)

    @ Mickee
    Låter som ett mycket intressant upplägg =)

    BRA TIPS!

  • https://www.flink-umzuege.de Flink Umzüge und Lagerung

    Gute Tipps – ich werde diese Rezepte mal ausprobieren